בית ה'
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 צרפת3 2 1 0 2-8 7 2 שוויץ3 2 0 1 6-7 6 3 אקוודור3 1 1 1 3-3 4 4 הונדורס3 0 0 3 8-1 0
טריוויה
* המפגש היחיד בין שוויץ להונדורס עד היום התקיים במונדיאל שעבר, אז הן נפרדו ב-0:0 בשלב הבתים. מחר (רביעי), ימלאו בדיוק ארבע שנים למפגש הזה.
* שוויץ מעולם לא הפסידה ליריבה מהקונקאקף במונדיאלים. היא ניצחה 1:2 את מקסיקו ב-1950, סיימה ב-1:1 עם המארחת ארצות הברית ב-1994 וכאמור, השיגה נקודה מול הונדורס לפני ארבע שנים.
* המאזן של הונדורס במונדיאלים נגד יריבות מאירופה: שלושה הפסדים, שלוש תוצאות תיקו.
* הונדורס גם לא כבשה בארבע הפעמים האחרונות בהן פגשה יריבה מאירופה במונדיאל.
* הונדורס מעולם לא ניצחה בשמונה משחקי מונדיאל. זו כמות המשחקים הגבוהה ביותר עבור נבחרת כלשהי שטרם רשמה ניצחון.
* החמישייה שספגה שוויץ מול צרפת הייתה בדיוק אותה כמות שערים שהיא ספגה בכל תשעת משחקי המונדיאל הקודמים שלה.
מפתחות והכנות
הונדורס
הונדרוס עלולה להיות הנבחרת היחידה מהקונקאקף שלא תעלה לשמינית הגמר. החבורה של לואיס פרננדו סוארס לא נראית שייכת במיוחד למעמד ולמרות יתרון זמני על אקוודור, היא עדיין ללא נקודות ורק נס רציני יעלה אותה לשלב הבא, נס שכנראה לא יקרה. ווילסון פלאסיוס חוזר מההשעייה להרכב.
שוויץ
למרות התבוסה הכואבת והמשפילה מול צרפת, השוויצרים עדיין במצב טוב להעפיל. אם הם ינצחו ואקוודור לא תפתיע עם ניצחון על צרפת, הם אלה שיהיו בשמינית הגמר. גם ניצחון אקוודורי בשער אחד וניצחון שוויצרי בשלושה יספיק בשל העובדה שהנבחרת של היצפלד גברה על הדרום אמרקאים. הבלם סטיב פון ברגן, שנפתע בתחילת ההפסד לצרפת בפניו, גמר את הטורניר ומי שייכנס להגנה במקומו צפוי להיות שוב פיליפ סנדרוס. השוויצרים ינסו להתמודד גם עם החום הכבד והלחות שצפויים להם במנאוס.
יעמוד למבחן
ג'רדאן שאקירי (שוויץ)
קשר באיירן מינכן לא הבריק מול אקוודור ואז נעלם לחלוטין נגד צרפת. הכישרון הגדול שם, בכך אין בכלל ספק, אבל כדי ששוויץ תעשה את המוטל עליה ותעפיל לכל הפחות לשמינית הגמר, שאקירי חייב לקחת אחריות.